top of page

40-päevane meditatsioon: "Puhas algus"


puhas algus 40-päevane urban yogini meditatsioon

Nullpunkti koondumine.

Vanast lahti laskmine.

Ruumi avamine uuele puhtale.

Tänu. Kohalolek. Laienemine. Nauding. Rõõm.


Ma kutsun sind selle meditatsiooniga koonduma nullpunkti. Naudi seda, mis on tehtud. Emba ja täna kõike, mis on lõppenud, kogu südamest. Vabasta ja lase minna. Ja keera end uuesti oma algsättesse, nautima oma originaalset olemise viisi, nii nagu sa oled loodud elama - rahulik rõõm südames, pehme pukslev naer kõhus ja kõike tõstev valgusvihk silmis.

See, mis me oleme saavutanud siin, selles ajas ja ruumis, ei ole oluline. Oluline on see, mis on meis teadvuse mõistes kristalliseerunud. Mida me oleme olnud võimelised avastama elu kohta. Nüüd on vaja lihtsalt vaadelda, mõtiskleda. Mõtiskle nende järgnevuste üle, mis su elus on. Vaatle neid. Tunneta neid. Ja vabasta nad.

Vanad sagedused, eesmärgid, motivatsioond ja uudishimud on nüüd tühjad, kuivanud ja teostatud. Nad said osaks sinust. Nad tõid endaga kaasa kingitusi. Aga nüüd on aeg nad lahti lasta. On aeg uueks puhtaks alguseks.


Lase lahti kõik oma kinnijäämised ja lase lahti ka see, kuidas sa neid kinnijäämisi nautisid. See kuidas sa neid ellu kutsusid, nendega ümber käisid. Luba sel kõigel muutuda tühjuseks. Sest tühjus on kingitus. On aeg liikuda järgmisele tasandile.


Nullpunkt on üks kaunemaid seisundeid, milles viibida. See on võimalus kõigeks. Aga kui seda nullpunkti vaatleb ego, siis tundub see justkui tühisus.

On momente kui sa võid tunda end täielikus pilves, õndsuses, armastuses. Ja on momente mil sa kahtled. Kahtled oma teostumises, tunned end tühjalt. Nendel hetkedel on oluline usaldada. Avada end ja olla totaalses vastuvõtmisreziimis. Aktsepteerida et universum hoiab sind ja see hoitus on kõikide tingimuste ülene. See ei ole midagi millega me oleme harjunud. See ei ole midagi, mida meile on õpetatud.

Uus aeg nõuab meilt meie psüühika täielikku ümberkalibreerimist. See nõuab meilt täiesti uut lähenemisviisi tegutsemisele ja loomisele.


Luba endal usalduses olla selles limbo kohas, selles maailmadevahelises maailmas, kus sa oled surnud sellele, mis oli ja pole veel täielikult sündinud sellele, mis tuleb. Sa lihtsalt oled.

Inimkond on läbimas justkui surma protsessi ja sina individuaalselt ületamas jõge kus pole mitte midagi muud teha kui alal hoida oma rõõmu. Hoida oma vaimu kõrgena ja ühendust oma kõrgema olemusega läbi oma hinge ja nautida selle jõe ületamist. See on kaunis olematuse aeg.


Naudi vabadust, et sa ei pea enam kandma endaga kõike seda, mida sa olid harjunud kandma. Otsusta oma seljakotist lahti lasta. Selleks et näha kuidas see saab kantud täiesti uuel moel. Kogu univerusm tahab et me liiguksime edasi. Sa ei jää üksi. Sina, koos oma tühjusega, sind toetatakse. Tühjuse universaalne seadus on külgetõmme. Sest kui sa lood vaakumi, lood sa koha, kuhu saab tulla.


Ava end. Aktsepteeri. Alistu. Lõika läbi kõik kinnihoidmised nii head kui halvad, mida sa oled endaga selle punktini kaasas kandnud ja sõna: Aitäh, see oli imeline. Ma mõistsin nii paljut. See oli intensiivne. See oli suurepärane ettevalmistus, et ma nüüd ja praegu oleksin valmis embama seda nullpunkti.


Ava end vastu võtma ja asjad hakkavad juhtuma, hakkavad liikuma sinu kui magneti suunas. Ja see ei ole sinu emotsionaalsetel jonnitujudel põhineva magnetvälja magnet, mis tahab, ihaldab ja jookseb asjade järel. See on magnet, mis põhineb sinu olemuse tihedusel ja sinu ühendatusel oma kõrgema olemusega, mis loob olemise kus kõik tuleb ise sinu juurde.



KUIDAS TEHA?


I osa: Taasühendu oma Buddhi meelega (3 min.)

Pane kokku nimetissõrmede otsad ja too see mudra oma kolmanda silma ette. Hinga sisse kahes osas läbi suu ja hinga välja kahes osas läbi nina. Korda mentaalselt: “Elu - armastus. Armastus - elu”.

See osa meditatsioonist stimuleerib ja aktiveerib sinu võimet näha üle aja ja ruumi. Üle duaalsuse ja vastandite paari. Stabiliseeri ennast. Ära ripu mineviku küljes ega klammerdu tulevikku. Jää täielikult kohale siia sellesse hetke, stabiilsena. See meditatsioon avab sinu ruumi, et võtta vastu.


II osa: Aktiveeri apana (3 min.)

Pane omavahel kokku väike sõrm ja sõrmusesõrm ja vii nad eraldi nimetissõrmest ja keskmisest sõrmest, mis on samuti kokku toodud. Siruta pöidlad ka eraldi ja too mõlemad käed küünarnukist kõverdatuna külgedele nii et peopesad vaatavad ettepoole. Hinga pisut sisse ja välja hingates loitsi 3 x mantrat: “Prana apana sushumna hari hari har hari har hari har hari”. Ära liiguta lõuga ja huuli, hoia suu pooleldi avatud ja liiguta mantra lausumisel ainult keelt! Kolmanda mantrakorduse lõpuks peaksid sa olema täielikult õhust tühi, tõmba siis sisse ka naba ja tõsta diafragma.

Kujutle, et oled hetkes peale tsunamit, maavärinat. Kohas, kus kõik on lõppenud. Sul on nüüd vaja oma kohalolekut, taasühendust. Kui praana ja apana energiad ühinevad, liigub kundalini mööda selga üles ja siis aktiveerid sa end teisele sagedusele, kus sinu teadvust kandev kundalini aitab sul tõusta. Hari tähendab taipamist.


III osa: Leia sisemine rõõm (3 min.)

Lukusta vasaku käe pöial rusika sisse ja too käsi horisontaalselt, peopesa alla suunatud, südamekeskuse kõrgusele. Parem käsi embab vasakut, parem pöial puhkab vasaku pöidla juurel. Hinga pisut sisse ja välja hingates loitsi 8 x mantrat “Hari”. 8nda mantrakorduse lõpuks peaksid sa olema õhust täiesti tühi. Visualiseeri kahte ristuvat ruutu, mille igas nurgas on üks “Hari”.

See meditatsiooniosa stimuleerib ja loob rõõmu ja elevust, iseenda nautimist. Sa peaksid selle lõppedes tundma üleskerkivat naerupahvakut.



P.S 1: Võid pikendada igat osa sellest meditatsioonist kuni 11-minutini eeldusel, et kõik osad jäävad võrdseks.


P.S.2: Igat osa neist kolmest võid teha ka eraldi iseseisva meditatsioonina, ükskõik kas 3-minuti või 11-minuti pikkustena. Alates 25. detsembrist leiad kõik kolm meditatsiooni eraldiseisvalt (11-minutilise pikkusega) ka Urban Yogini online joogastuudiost: www.urbanyogini.ee/siseneonlinestuudiosse


Vaata alates:

- sissejuhatus 0:00

- kuidas teha 10:38

- meditatsioon 17:00





3,502 views0 comments

Recent Posts

See All
urban yogini õnnelaboratoorum
bottom of page