top of page

40-päevane iseenda armastamise meditatsioon



Iseenda armastamine tähendab eelkõige mõistmist, et kõik sinu ümber saab alguse sinust. Kõik, mida sa näed, kuuled, koged enda ümber, ükskõik kas kaudses või otseses suhtes sinuga, on peegeldus sinu enda sisemisest ruumist. Selleks, et mingi väline impulss sinuga haakuda saaks, peab sinu sees olema aas, mille sisse selle impulsi konks kukkuda saab.


Iseenda armastamine tähendab iseenda valimist. Mitte ego pinnalt. Vaid mõistmise pinnalt, et oluline pole mitte niivõrd see, millistel konksudel ma enda aasadesse kukkuda luban, vaid milliseid aasasid ma enda sees üleüldse hoian.


See on meditatsioon, mis mitte ainult ei aita meil valida iseennast, vaid aitab seda teha targalt ja läbitunnetatult, selguses, andes meile jõu hakkama saada füüsilise, emotsionaalse ja mentaalse stressiga igapäevaelus.


See meditatsioon kombineerib kahte vägevat joogatehnikat: 1-minuti-hingamist ja kindlate nurkade all hoitud käteasendeid.

Esimest tehnikat - 1-minuti-hingamist - peetakse joogas võimsaimaks pranajaamaks, ei ole inimest ega olukorda, keda või mida selle praktiseerimine ei toetaks. Võrdluseks siia juurde on sul hea teada, et keskmiselt hingame me ühe korra asemel umbes 18 korda minutis.

Hingates 1 x minutis aktiveerub kogu aju ning parem ja vasak ajupoolkera liiguvad ideaalsesse tasakaalu. Nõnda hingates tekib juba mõne kordusega sügav rahuseisund, kaob hirm, mure ja meelepraht. Ühe minuti hingamiseks hingad sa sisse, hoiad hinge sees ja hingad välja võrdse kestusega kolmes osas. Ideaalis on ühe osa pikkus 20 sekundit, aga sinna jõudmist on vaja rahulikult ja endale külluses aega andes harjutada. Ühe minuti hingamise positiivsed mõjud on tuntavad kehas ja meeles ka siis kui praktiseerid seda lühemate aegadega alustades. Näiteks 20 sekundi asemel 8 sekundiga: hinga sisse loendades 8 sekundit, hoia hinge sees, loendades 8 sekundit ja hinga välja loendades 8 sekundit. Võid seda aega enesetundele vastavalt pikkamisi pikendada, jättes need kolm osa alati võrdseks. 1-minuti hingamist praktiseerides on hea teada kolme olulist punkti:

  1. hinga aeglaselt, pikalt ja voolavalt, õhku kogu aeg võrdses voolamises natukesehaaval endasse võttes või endast välja lastes.

  2. Mida täielikumalt suudad sa sisse hingata, seda täielikumalt suudad sa välja hingata ja vastupidi. Seega kui tunned, et oled kogu õhu juba sisse hinganud, proovi pehmelt veel natukene sisse hingata. Samamoodi väljahingamisega. Kui oled kogu õhu rahulikult endast välja hinganud proovi pehmelt veel natukene välja hingata.

  3. Kui hoiad hinge sees, lõdvestu! Füüsiliselt märka oma keha ja teadlikult lõdvesta kogu keha eriliselt tähelepanu pöörates rinnakule, alakõhule, põskedele, kõrile. Need on need piirkonnad kuhu me kõige esimesena salvestame stressi ja need osad kas tõmbuvad või ongi kogu aeg automaatselt pingesse tõmmatud. Mentaalselt märka ja vaatle kõrvalt oma mõtteid. Ära samastu nendega, ära anna neile hinnanguid, vaid jälgi, mis su peas toimub ja mis reaktsioon kehas sellele järgneb. Kehtib reegel, et mida vaiksemaks suudad sa muuta oma meele (see on võimalik!), seda lihtsam on hingata pikemalt ja sügavamalt.


Teine tehnika, mida see meditatsioon kasutab, on kindlate nurkade all hoitud käteasendid. Need tugevdavad sinu närvisüsteemi. Mida tugevam on sinu närvisüsteem, seda rohkem saad sa ise valida ja suunata, kuidas välised impulsid sind mõjutavad. Närvisüsteemi tugevus määrab ära ka selle, kui palju kõrget puhast olemist ehk Elu suure tähega, sa endas kanda suudad. Eriti oluline on see just naise jaoks. Sest nii nagu naine hoiab oma üsas seemet, millest sünnib uus elu, loob naine oma elus läbi üsa ka kõike muud. Iga suhe, olukord, idee vajab kujundlikult öeldes naise üska, et kasvada ja õitsele puhkeda. See niinimetatud üsk, millega sa ümbritsed oma suhted, olukorrad ja olemised, ongi sinu sisemine ruum. Kui su sisemine ruum on hoitud ja armastatud, saad sa transformeerida oma sisemised metalsed konkusuaasad niidulillede avaraks aasaks. Ja kõik sinust väljaspool olev saab endale selle sama avaruse mõõtme.

Füüsiliselt hoides käsi neis asendites suunad sa praanavoolu kõrgematesse keskustesse, mis stimuleerib käbinääret ja ajuripatsit ja paneb terve aju ja kogu meele tunnetuslikult funktsioneerima. Seda kutsutaksegi intuitsiooniks, mis võiks olla naise juhtiv suunanäitaja siin elus.


Seda meditatsiooni saab teha nii lühema kui pikema kestusega. 11 minutit on optimaalne kesktee, millega saab mõjutatud nii närvisüsteem, näärmesüsteem, vereringe, vere koostis kui ka sinu elektromagnetväli.

40 päeva järjest praktiseerimist mõjutab su alateadvust lahti laskma piiravatest mõtetest ja emotsionaalsetest mustritest ning murrab vana harjumuse. Ükskõik mis see harjumus siis ka konkreetselt sinu jaoks poleks.

Seda meditatsiooni võivad kaasa teha ka beebiootel naised.

Meditatsiooniklipil on taustaks seekord vaikus - minu jaoks hetkel kõige kaunim heli üldse. Sinu jaoks ei pea see nii olema. Võid oma tunnetuse järgi endale taustaks ise muusika juurde valida!

Vaata Instagram highlightist meie teekonda ja tagasisidet!









*



156 views0 comments

Recent Posts

See All
urban yogini õnnelaboratoorum
bottom of page